Tuesday, May 5, 2015

Mak Kocke

Sastojci:

150 g secera
8 zumanjaka (od velikih jaja)
1 cijelo veliko jaje
ribana korica od 2 limuna
70 g brasna
65 g skrobnog brasna
prstohvat soli
250 g maslaca
70 g mljevenog maka

Priprema:

Ukljuciti pecnicu na 170C.
Kalup za pecenje dimenzija otprilike 33x22 cm obloziti aluminijskom folijom i dobro ju namastiti.
Maslac otopiti i ostaviti da se malo prohladi.

U vecoj posudi za miksanje staviti zumanjke, cijelo jaje i secer i mikserom mijesati dok ne dobijete pjenastu smjestu. Umijesati limunovu koricu.
Dodati brasno pomijesano sa skrobnim brasnom i soli i dobro izmiksati.
Na kraju umijesati otopljeni maslac i mak.

Smjesu izliti u pripremljeni kalup i peci otprilike 30 minuta. Provjerite cackalicom.
Ohladjeni kolac posuti secerom u prahu.

No comments:

Post a Comment