Sastojci:
Za biskvit:4 bjelanjka
100g secera
70g brasna
1 vanilin secer, prasak za pecivo
100g kokosovog brasna
Za kremu:
2 vanila pudinga (ili puding sa okusom slatkog vrhnja, po meni je ljepsi on)
600ml mlijeka
100g secera u prahu
80g margarina
1 vanilin secer
2 zumanjka
250ml vrhnja za slag
Ostalo
kokos za posipanje
15-ak komada petit keksa
100ml mlijeka
Priprema:
Za biskvit istucite bjelanjke u cvrst snijeg, zatim polako dodavajte secer i vanilin secer. Brasno prosijte i dodajte mu prasak za pecivo. Brasno dodajte u bjelanjke, i miksajte na najslabije. Rucno umjesajte kokosovo brasno. Upalite rernu na 170C i pecite koru 20-ak min dok ne porumeni. Stavite na tanjir tako da donju stranu okrenete gore. Malo poprskajte koru mlijekom.Dok se kora hladi, pripremite kremu. U 200ml mlijeka izmjesajte 2 pudinga i 2 zumanjka. Ostalo mlijeko zakuhajte. U mlijeko istresite puding, mjesajte stalno dok se ne zgusne na laganoj vatri. Smaknite i pustite da se ohladi.
Margarin izradite sa secerom u prahu i dodajte u ohladjen puding. Vrhnje za slag umutite i dodajte u puding. Sa pola kreme premazite koru, zatim petit kekst umacite u mlijeko i slazite po kremi. Preostalu kremu premazite preko petita, i zamazite cijelu tortu kako bi se kokos zalijepo. Ako ostavljate u kalupu dok se sve stisne, ostavite malo kreme sa strane kako bi premazali tortu. I takodje ostavite malo kreme, u koju mozete umjesati samljeveni petit keks i napraviti male loptice koje cete uvaljati u kokos i poredati po torti.
Cijelo tortu pospite kokosom.
No comments:
Post a Comment