Wednesday, April 1, 2015

Najbolji recept za Šampitu

Sastojci

Za biskvit:
7 žumanjaka
100 g šećera
70 ml mlijeka
70 ml ulja
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
Za šaum:
400-500 g šećera
50 ml vode
7 bjelanjaka

Za biskvit:

Žumanjke i šećer miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u namašćeni pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 20 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.

Šaum nanesite preko pečenog biskvita, poravnajte i vratite u pećnicu na 5 minuta (da se formira korica).

Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nastavite hladiti u hladnjaku.

Za šaum:

Šećer i vodu zagrijte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi i počne formirati mjehuriće.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (kad okrenete posudu naopačke da šaum ne ispadne).

Polako dodavajte vrući, rastopljeni šećer uz stalno miješanje i tako nastavite još 15 minuta.

Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite na kocke i poslužite po želji uz izrezanu limetu, limun ili neko drugo voće.

Savjet
Šaum možete obogatiti s Limun šećerom Dolcela.

(coolinarika)

No comments:

Post a Comment