Za biskvit, jaja i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte sitno mljevene orahe pomiješane s brašnom i praškom za pecivo.
Bjelanjcima dodajte sol i šećer, pa sve zajedno istucite u čvrst snijeg. Pripremljene bjelanjke lagano umiješajte u smjesu od jaja.
Smjesu izlijte u tepsiju (32x22 cm) obloženu papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 25-30 minuta. Ohlađeni biskvit prerežite tako da dobijete 2 kore.
Na podložak za serviranje torte stavite prozirnu, prianjajuću foliju. Stavite prvi biskvit i nakapajte polovicom preljeva koji pripremite tako da izmiješate mlijeko i rum.
Oko biskvita stavite kalup kroz koji provučete prianjajuću foliju tako da ona bude s unutarnje strane kalupa. Po biskvitu posložite na ploške narezane jagode.
Za prvu kremu sadržaj vrećice preljeva za torte pomiješajte sa šećerom i 6 žlica hladne vode. Ostatak vode zagrijte do vrenja, odmaknite s vatre i ulijte pripremljeni preljev. Opet sve zagrijte do vrenja, zatim preljev ohladite, umiješajte ekstrakt jagode i prelijte po jagodama. Ostavite hladiti oko 15-30 minuta.
Za drugu kremu slatko vrhnje istucite u šlag. U šlag umiješajte vanilin šećer, svježi sir, jogurt i rum.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite bubriti 10 minuta. Mješavinu zagrijte da se otopi, odmaknite s vatre i kako biste lakše izradili želatinu, umiješajte joj žlicu druge kreme.
Tako pripremljenu želatinu umiješajte u ostatak druge kreme i odmah nanesite na kolač.
Preko kreme stavite drugi dio biskvita i natopite ga preostalim preljevom od mlijeka i ruma.
Tortu ostavite u hladnjaku stajati nekoliko sati ili do drugog dana. Kalup skinite s torte, a zatim uklonite i foliju.
Tortu prekrijte glazurom od bijele čokolade, a zatim glazurom od tamne čokolade.
wau odlična
ReplyDelete