Wednesday, April 1, 2015

Ukusne kiflice s mrkvom i pekmezom

Sastojci:

200 g mrkve, sitno naribane
300 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat cimeta u prahu
250 g hladnog maslaca
1 žlica šećera u prahu (+ dodatno za posipanje)
pekmez od šljive

Priprema


Prosijte skupa brašno sa šećerom u prahu, cimetom i praškom za pecivo.
Dodajte sitno naribanu mrkvu i hladan, nasjeckan maslac.
Trljajući prstima, zamijesite glatko tijesto.
Podijelite ga na dva dijela i svaki omotajte prozirnom folijom pa ostavite 40-ak minuta u hladnjaku.

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Razavaljajte svaki dio tijesta u krug, na debljinu od 3 mm.
Premažite tijesto tankim slojem pekmeza pa ga narežite (poput pizze) na 16 trokutića.
Savijte trokutiće počevši od šireg dijela (osnovice) prema vrhu.
Složite kiflice na dva velika pleha obložena papirom za pečenje.

Pecite kiflice oko 25 minuta ili dok lagano ne porumene.
Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu.
Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana.

No comments:

Post a Comment