Wednesday, April 29, 2015

Keks kolač sa Jagodama

Sastojci:

600 g petit ber keksa
500 gr slaga
3 kesice pudinga sa ukusom jagode
10 kasika secera
1 dl vode
500 gr sumskih jagoda
500 g jagoda
voda ili mleko za mucenje slaga

Priprema:

U dublju posudu pomešati jagode i šećer pa staviti na šporet da se skuvaju .Puding rastvoriti sa vodom.Kada se šećer otopi, propasirati u šerpi jagode i ostaviti da proključa.
U ključale jagode uliti rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i prohladiti , ali ne skroz da fil bude mlak.Šlag umutiti sa vodom ili mlekom.

Odvojiti keks na jednake komade da bude za četiri reda pa prvi red rasporediti na tacni, preko naneti malo mlakog fila od jagode ( isto rasporediti za četiri premaza ), potom naneti šlag i preko njega rasporediti drugi red keksa i sve redom kao kod prvog sloja.
Postupak ponavljati još dva puta.Tortu staviti u frižider da se stegne.
Nakon što se torta ohladi sijecite je na kocke i poslužujte!

(coolinarika)

No comments:

Post a Comment